NRW Jaarprijs


Winnaar NRW Jaarprijs 2014

KLEIWEG 24 - 48 WINT 25e NRW JAARPRIJS
V.l.n.r.: Maurice Rijntjes, Robert Bakker, Clemens Breninkmeijer en Jos van Eldonk

Met de herontwikkeling van een aantal naast elkaar gelegen winkelpanden aan de Kleiweg in Gouda heeft Redevco een substantiële bijdrage geleverd aan de verbetering van de kwaliteit van de hoofdwinkelstraat in de historische binnenstad van Gouda.

Lees hier het volledige juryrapport.

Lees hier het persbericht

De NRW Jaarprijs is een prestigieuze prijs voor het beste winkelcentrum van Nederland. Elk jaar kent een deskundige jury de NRW Jaarprijs toe aan een recent nieuw of herontwikkeld winkelcentrum.

Het ingediende project dient een bijdrage te leveren aan de kwalitatieve ontwikkeling van winkelcentra in Nederland door het vernieuwende karakter van het project en/of de commerciële aantrekkelijkheid van het project voor consumenten en andere gebruikers. 

  • Jurering 

Een deskundige jury beoordeelt de ingestuurde projecten. De jurering gebeurt in een drietal fases:

FASE 1: AANMELDING + BEOORDELING PROJECTEN
In deze fase beoordeelt de jury de informatie en het toonmateriaal zoals die door de inzenders is verstrekt via het aanmeldingsformulier. De beoordelingscriteria in deze fase zijn de motivatie ten aanzien van het vernieuwende karakter van het project en de resultaten en de onderbouwing van de kwaliteit van het project op het gebied van strategische keuzen, marketing en promotie, projectaanpak, duurzaamheid, realisatie en onderscheidend vermogen. De jury kan besluiten dat ingediende projecten niet doorgaan naar de tweede fase.

FASE 2: ONDERZOEK
In deze fase vindt een consumenten- en een detaillistenonderzoek plaats. Het consumentenonderzoek wordt op locatie van het project uitgevoerd. Het detaillistenonderzoek wordt telefonisch of op locatie uitgevoerd bij de gevestigde detailhandel in het project. De beoordelingscriteria in deze fase worden bepaald door de commerciële aantrekkelijkheid van het project voor deze groepen gebruikers (consumenten en detaillisten). De beoordeling betreft criteria ten aanzien van fysieke kenmerken van het centrum (bereikbaarheid, routing,
parkeergelegenheid, bewegwijzering etc.), functionele kenmerken (aanbod winkels, horeca, leisure en andere voorzieningen, bijzonderheid aanbod en uniciteit, trekkers etc.), commerciële kenmerken (architectuur en aankleding, openingstijden, verlichting, veiligheidsbeleving), bezettingskenmerken (huren en bijkomende kosten, positionering, concurrentiepositie en profiel etc.) en duurzaamheidkenmerken.

FASE 3: JURYBEZOEK EN EINDBEOORDELING
In deze fase worden de geselecteerde centra door de jury bezocht. De beoordeling vindt plaats op basis van de presentatie van het project. Het oordeel over het vernieuwende karakter en de commerciële aantrekkelijkheid van het project wordt aangevuld met de beoordeling van de mate waarin het project bijdraagt aan de verhoging van de kwaliteit van de sector en het stimuleren van de ontwikkeling daarvan.

De jury komt tot een oordeel van de genomineerde projecten in de zogenaamde NRW MEETLAT. Dit is een instrument om op structurele wijze de ingezonden projecten te beoordelen. Hiertoe heeft de jury een aantal categorie-overstijgende criteria opgesteld om zo te komen tot een objectieve beoordeling van de projecten.

  • Genomineerden NRW Jaarprijs 2014

Op donderdag 7 november 2013 heeft de jury unaniem besloten 6 winkelcentra te nomineren voor de NRW Jaarprijs 2014. Voor meer informatie verwijzen wij naar het persbericht.

Project Plaats Inzender
Winkelcentrum Banne Centrum Amsterdam-Noord AM en Rochdale (Banne Binnen CV)
Winkelcentrum Mercurius Assen CBRE Global Investors en CBRE
Kleiweg 24/48 Gouda Redevco Nederland B.V.
Winkelcentrum Marsmanplein Haarlem Leyten en Van der Vorm vastgoed b.v.
Centrumplan Schaesberg Landgraaf Synchroon
Meubelplein Ekkersrijt Son en Breugel CBRE & Bouwbedrijf Pennings bv

Historisch overzicht

2013
De winnaar van de NRW Jaarprijs 2013 is winkelcentrum Raaks in Haarlem. Bekijk de video presentaties van de genomineerde projecten van 2013 op ons YouTube kanaal.

2012

De winnaar van de NRW Jaarprijs 2012 is winkelcentrum Markthof in Hoofddorp. Bekijk de video presentaties van de genomineerde projecten van 2012 op ons YouTube kanaal en de jurering.

2011
De winnaar van de NRW Jaaprijs 2011 was winkelcentrum Vleuterweide. Lees meer over de genomineerde projecten van 2011 en de jurering.

2010
De winnaar van de NRW Jaarprijs 2010 was winkelcentrum Overkapel. Lees meer over de genomineerde projecten van 2010 en de jurering.

2009
De winnaar van de NRW Jaarprijs 2009 was Spuimarkt te Den Haag. Lees meer over de genomineerde projecten van 2009 en de jurering

Klik hier om terug te keren naar het menu 'Activiteiten NRW'

Aanmelden NRW Update

Klik hier om je aan te melden voor de digitale nieuwsbrief van NRW.

Lid worden

  • Netwerken
  • Kennis uitwisselen
  • Aangesloten zijn bij de vereniging voor winkelvastgoedprofessionals

Nog geen lid van NRW? Meld u hier aan!

NRW Ledenbestand

zoekterm
activiteiten